banner

Kantoor met bedrijfsruimte
Kennemervis Groep
Bunschoten
Utiliteitsbouw

2012
Architectuur | Interieur | Bouwkunde | Bouwbegeleiding | Constructie

Bijzonder aan dit project is naast de architectuur en de constructie is het tijdspad. De snelheid waarmee dit ontwerp gestart en in bedrijf genomen is. Dit heeft vanaf de opdrachtverlening minder dan een jaar geduurd.

Dit is natuurlijk iets wat een gevolg is van de collectieve inzet van het hele bouwteam. De kantoorruimte, productieruimte en opslagruimte van ongeveer 3500 m2 is daarmee op meerdere punten een opvallend project.

Het gebouw heeft aan twee kanten een straat waardoor het mogelijk was om het programma op te delen. De productieruimten en de kantoorruimten hebben allebei een eigen gevel aan de straat en hierdoor worden deze programma’s ook fysiek gescheiden.

Het kantoor staat boven op de productieruimte en de patio zorgt ervoor dat er licht vanaf twee zijden de kantoorruimten in valt.

De architectuur van de kantoorgevel heeft een horizontale richting en zet zich helemaal door tot de productieruimte, het is een glazen vliesgevel waardoor er maximale transparantie is. De productieruimte is hierdoor ook vanaf straatniveau te zien.