banner

Zo gaat het bij ons

Wij zijn een Amersfoorts architectenbureau. We houden van ontwerpen en van bouwen. Wij mogen mensen en bedrijven onderdak geven. Een beschutte plek waar zij kunnen doen wat ze willen. Deze ontwerpen maken wij met een multidisciplinair team van architecten, bouwkundigen en adviseurs. De kern van het bureau werkt al vele jaren samen wat zorgt voor een efficiënte samenwerking, die naast werkplezier kwaliteit oplevert. Wij zoeken naar connecties met onze opdrachtgevers. We verdiepen ons in hun leven of bedrijven om zo de randvoorwaarden van de opdracht goed te kunnen bepalen. Binnen deze randvoorwaarden komen wij tot inspirerende ontwerpen, of het nu klein- of grootschalig is. Deze ontwerpen werken wij uit tot realistische bouwplannen, die duurzaam en tijdsbestendig zijn. Zo integreren wij de laatste installatietechnieken en constructie mogelijkheden in onze ontwerpen. Onze projecten zijn op verschillende manieren duurzaam. De mate waarin wordt samen met de opdrachtgever bepaald. De input voor deze keuze maken wij zelf door energie- en milieuprestatieberekeningen te maken.

 

Naast het ontwerpen nemen wij ook initiatief in planontwikkeling en ontwerpen wij hiervoor de stedenbouwkundige context. In deze plannen zoeken wij de verbinding met de verschillende partijen binnen de opdracht, maar ook zeker met de omliggende bebouwing. Wij kunnen onze ontwerpen uitwerken voor elke fase van het bouwproject en zijn steeds in staat om het overkoepelende ontwerp te blijven zien. Daarnaast zijn wij in staat om met onze bouwbegeleiding ervoor te zorgen dat niet alleen het ontwerp op papier is wat de opdrachtgever verwacht, maar ook wat hij in werkelijkheid krijgt.

Actueel

Winnaar Amersfoortse stadsbouwprijs 2020 categorie Small

In de categorie Small viel het circulaire paviljoen Bloeidaal, ontworpen door Blokhuis Braakman Architecten, in de prijzen. Hoewel bescheiden in verschijningsvorm is het project vernieuwend en vooruitstrevend in aanpak en daarmee voorbeeldig, stelt de vakjury. Het gebouw is circulair en energieneutraal.

Volgens architect Albert Jan Braakman ligt architectuur aan de basis van duurzaamheid. Hij beaamt daarmee de visie van de vakjury die stelt dat architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit onlosmakelijk verbonden is met de toekomstwaarde. De ambities van opdrachtgever Kees Boersema, die ook zijn bedrijf in het pand heeft gehuisvest, is voor de totstandkoming van dit gebouw onmisbaar geweest, aldus FASadE.